jouw team

    Een goed team bestaat uit mensen die gelukkig zijn in wat ze doen, die weten waaraan ze bijdragen en hoe ze elkaar in een plezierige omgeving kunnen stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Maar hoe doe je dat dan als team? Hoe kan je het werkgeluk vergroten en samen mooie resultaten behalen?

 

    Ik bied verschillende producten aan op team niveau:

Presentatie werkgeluk in teams
Een eerste kennismaking met wat we onder werkgeluk verstaan en waarom het in deze tijd zo belangrijk is en wat er bereikt kan worden wanneer je als team hiermee aan de slag gaat.

Duur:
1 uur. Investering: 250 EUR (Ex.BTW) voor max. 40 personen.

Workshop Werkgeluk
Uitgebreide workshop waarin dieper wordt ingegaan op werkgeluk. Aan bod komen: Wat is werkgeluk? Waarom is het belangrijk? Wat zijn de elementen die ons werkgeluk bepalen? Ikigai, Cirkel van 8 & waar heb je zelf invloed op? Hoe kan je als team werkgeluk vergroten? Dit alles ondersteund met werkvormen, beeldmateriaal en oefeningen.

Duur: 4 uur. (Op zoek naar flexibiliteit? In overleg en tegen meerprijs is het ook mogelijk de workshop in 4×1 uur te verdelen).
Investering: 900 EUR (Ex. BTW) voor max. 20 personen.

Workshop Werkgeluk & Samenwerking
De workshop bestaat uit een plenair gedeelte waarbij kort ingegaan wordt op wat werkgeluk is en een groepswerkvorm waarbij door middel van stellingen en oefeningen, met werkgeluk aan de slag wordt gegaan.

Duur: 2,5 uur.
Investering: 750 EUR (Ex. BTW) voor max. 20 personen.

Meting & Analyse werkgeluk
Het meten van werkgeluk geeft inzicht in hoe mensen zich op een bepaald moment voelen op het werk. Op basis van de antwoorden en analyse kan een focus punt voor de workshop gekozen worden en kan men gericht actie gaan nemen voor behoud of verbetering. Indien er meer interventies plaatsvinden kan deze meting makkelijk herhaald worden om effecten te meten.

Duur: variabel, afhankelijk van groepsgrootte.
Investering: 300 EUR (ex. BTW) voor max. 20 personen, vanaf 7 respondenten in analyse mogelijk. Grotere groepen tegen meerprijs.

Spelvormen
Om de “fun”, wat een belangrijk element voor werkgeluk is vorm te geven, denk ik graag met organisaties mee. Bijvoorbeeld hoe informatie op een andere/interactieve/ludieke manier aangeboden kan worden. Voor Human Talent Network bood ik onlangs een workshop Onboarding in de vorm van een levend bordspel aan.

                                                                                  

Laten we samen een sneeuwbal effect van Geluk creëren