Werkwijze

Purpose-Flow-Fun&Friendship
3 indicatoren voor werkgeluk


Kennismaken
Alles begint met een persoonlijke kennismaking. Ik maak graag even kennis om duidelijk te krijgen wat het vraagstuk is waarbij ik kan helpen. Om vast te stellen of we elkaar kunnen helpen, of er een match is, of niet. Dit is natuurlijk een geheel vrijblijvend gesprek.

Project management en traject begeleiding
Ik denk graag mee. Hoe een organisatie van een eerste bewustwording van werkgeluk door een workshop bijvoorbeeld, naar een employee experience gaat waar geluk centraal staat. Stel de vraag en ik denk mee.

P3F Model

Meting Werkgeluk
Er zijn twee onderzoeken die een organisatie kunnen helpen. Een kort onderzoek dat een beeld geeft waar je als persoon en gezamenlijk als team staat door het meten van het P3F model. Dit model meet Purpose (zingeving), Flow (doen waar je goed in bent & voldoening in persoonlijke groei en ontwikkeling), Fun&Friendship (werkplezier).

Daarnaast is er een meting die gericht is op het meten van werkgeluk in de organisatie. Dit onderzoek meet het HEART model:

  • Happy cultuur
  • Energiegevende werkomgeving
  • Agile leiderschap
  • Redesign de reis van de medewerker
  • Technologie die voor je werktOm de ontwikkeling in (persoonlijk) werkgeluk te volgen is het raadzaam om de onderzoeken 2 tot 4 keer per jaar af te nemen. Op deze manier kunnen behaalde successen snel gevierd worden (wat ook weer goed is voor het werkgeluk) én kan er op tijd bijgestuurd worden.

Korte Presentatie Werkgeluk
Duur: 1 uur

Een korte presentatie die in gaat op wat werkgeluk is en waarom het belangrijk is met als doel werkgeluk als thema bespreekbaar te maken in teams en de organisatie met een “fun” element.

Workshop Werkgeluk Haagse Hogeschool

Workshop Werkgeluk
Duur: vanaf 2 uur
De workshop gaat in op hoe je werkgeluk in je organisatie kan toepassen waarbij de 3 grootste indicatoren verder worden toegelicht.
Na de workshop zullen teams weten welke punten ze in de gaten moeten houden, wat zij zelf kunnen doen om werkgeluk te vergroten en hoe ze werkgeluk een vervolg willen geven. Afhankelijk van waar je als organisatie op wilt inzoomen of welke output je verwacht, kan de workshop tot 3 of 4 uur uitgebreid worden.

 

Employee Experience Journey Mapping

Het Onboarding proces
Duur: afhankelijk van vraag
De eerste weken zijn cruciaal voor een nieuwe werknemer. 65% van de nieuwe medewerkers is binnen 90 dagen al weer op zoek naar andere baan (Bron: Indeed 2016)

People2Win onderzoekt hoe het huidige on boarding proces is ontvangen door werknemers. Daarnaast zal het “mappen” van het onboarding proces inzicht geven in de momenten die impact hebben op de nieuwe medewerker, positief en negatief. People2Win kan het “mapping” proces faciliteren. Dit proces leidt tot nieuwe ideeën om gemiste kansen aan te pakken en om van elke nieuwe medewerker een “blijver” en ambassadeur te maken.