Over Barbara


Ik ben Barbara van de Nes, eigenaar van People2Win. Ik sta voor luisteren, analyseren, coachen, doorzetten met professionaliteit, eigenaarschap en resultaat. En dat allemaal met een vleugje humor (mits je sarcasme zo kan noemen). Beloftes kom ik na en doelen lever ik graag af mét een extraatje.

Ik zie de sport als een mooie metafoor voor het bedrijfsleven. Ik geloof dat een team medewerkers prachtige resultaten kan behalen wanneer ze goed gecoacht worden, ze fouten mogen maken en ze kunnen doen waar ze goed in zijn. Als ze daarnaast ook nog eens je grootste fans worden dan heb je het als organisatie helemaal voor elkaar. Een keertje sparren?

En verder?
Verder ben ik afgestudeerd sporteconoom met een voorliefde voor commercie. Ik ben werkzaam geweest in (inter-)nationale rollen in marketing, sales, handel en economie bij mooie organisaties. De afgelopen 9 jaar heb ik bij Heineken International in HR gewerkt waarvan de laatste 7 jaar als Employee Engagement Advisor. Hierbij deed ik wereldwijd onderzoek naar de betrokkenheid en bevlogenheid van medewerkers.  Deze onderzoeken werden geanalyseerd en daar werd actie op ondernomen om  zaken te behouden of te verbeteren in de verschillende organisaties. Mijn rol was gericht op de organisatie van het onderzoek en het creëren van een overzichtelijk rapport. De acties vonden plaats in de landen.

Eind 2016 ondervond ik zelf wat het is om niet langer bevlogen en betrokken te zijn in mijn werk. Wat het is om geen werkgeluk meer te hebben maar de wijzers van de klok vooruit te kijken.  Reden voor mij om te stoppen en een zoektocht naar werkgeluk te beginnen.

Voor mij is de oprichting van People2Win het resultaat van die zoektocht. Als ik lees dat:

  • er zo veel mensen ongelukkig zijn in hun werk,
  • managers niet bewust zijn van de rol die zij spelen in iemands werkgeluk
  • er veel jonge mensen zijn die kampen met een burn-out omdat ze zich verliezen in een baan
  • mensen zelf niet bewust zijn hoe zij zelf ook een rol te spelen hebben in hun eigen geluk
  • organisaties hier iets mee moeten maar niet weten hoe

Dan wil ik graag helpen en zijn waar de actie is. Ik wil organisaties helpen samen met teams aan de slag te gaan. Inzicht te krijgen en met medewerkers een fijne werkomgeving te creëren waar iedereen gelukkig kan zijn.

Mijn uiteindelijke doel is gelukkig werken normaal te maken en niet langer de uitzondering. Doe je mee?